top of page

Padel: Kysymykset ja vastaukset:

Lisätietoja saat: Jari Waaralinna 0400 404 500, Jukka Pulliainen 0400 637 978 tai sivujemme Ota yhteyttä -lomakkeen kautta.

 

Kysymys 1: Mitä etua on klubin jäsenyydestä?

Saat alennusta padelvuoroista, peli-illoista, valmennuksista, klubivaatteista ja varusteista ja voit osallistua seuran mestaruuskilpailuihin.

Kysymys 2: Olen maksamassa jäsenmaksuja ja muita tuotteita, miten toimin?

Jäsenmaksut ja perhekortit maksetaan Pickala tenniksen tilille, vaatteet useimmiten Pickala Padelin tilille. Lisätietoja tämän suhteen Jarilta.

Maksun yhteydessä laita Viesti-kenttään nimesi, sähköpostiosoitteesi ja matkapuhelinnumerosi. Mikäli maksat muidenkin puolesta tai Viesti-kentän tila ei riitä, käytä sivujemme Ota yhteyttä -lomaketta. Kunkin jäsen osalta tarvitsemme yhteystietoja: nimen, sähköpostiosoitteen ja matkapuhelinnumeron. Perhekorttiin liittyen tarvitsemme tiedot myös siksi, että tiedämme, ketkä jäsenet kuuluvat kuhunkin perhekorttiin. Mikäli tilaat vaatteita, kerro aina, mikä tuote kuuluu kenellekin ja mikä on oikea koko. Huomaa, että usein naisten koot tai tuotteet ovat erillisiä.

Yhteystietoja tarvitsemme mm. seuraavien asioiden vuoksi: ylläpidämme nettisivuja ja usein lähetämme Ajankohtaista-palstan uutiset myös sähköpostilla. Sähköpostiosoite on erityisen tärkeä myös siksi, että irtovuorojen varaus tehdään Playtomic-sovelluksen kautta ja tiedot linkitetään järjestelmään sähköpostiosoitteen perusteella - jos olet siis rekisteröitynyt jo Playtomiciin, on olennaista, että kerrot meille nimenomaan sen sähköpostiosoitteen, jota käytät Playtomicissa. Jos taas et ole vielä rekisteröinyt itseäsi Playtomiciin ja maksat meille jäsenmaksun - luomme Playtomic-tiedot puolestasi. Pääset Playtomic-tilillesi tilaamalla itsellesi Playtomicin kautta salasanan.

Kysymys 3: Mitä padelin peli-illat tarkoittavat?

Padelin peli-illoissa meillä on 4 tasoryhmää. Ryhmät 1-2 pelaavat maanantaisin ja lauantaisin ja ryhmät 3-4 pelaavat tiistaisin, torstaisin ja lauantaisin. 4 pelaajaa per ryhmä mahtuu mukaan kerralla.

Kysymys 4: Miten tasoryhmät kullekin pelaajalle on määritelty?

Aloittelijat ovat ryhmässä 1 ja kilpapelaajat ryhmässä neljä. Vanhat pelaajat on määritelty tasoryhmiin. Jos tulet uutena pelaajana mukaan, ole yhteydessä Jariin ja sitä kautta pääset sopivaan tasoryhmään.

Kysymys 5: En oo ikinä pelannut padelia. Miten voin tulla mukaan klubin toimintaan?

Pickalassa järjestetään padelin alkeiskursseja. Ole yhteydessä Jariin, jolta saat tarkempia tietoja.

Kysymys 6: Mulla ei oo ketään pelikaveria. Miten voisin aloittaa padelin Pickalassa?

Tule mukaan peli-iltoihin, niissä et tarvitse pelikaveria.

Kysymys 7: Mulla ei ole lainkaan sopivia pelivarusteita. Mitä tehdä?

Sopivat kengät sekä tennikseen että padeliin ovat clay court -tenniskengät. Pääset testaamaan mailoja klubilla ja kun sopiva löytyy, se voidaan tilata sinulle mahdollisesti jäsenhinnalla, kuten kengätkin.

Kysymys 8: Miten löydän itselleni sopivan padelmailan?

Testaa eri mailoja, joista varmasti löytyy sopiva. Aloittelijalle toimii hyvin kontrollimaila ja kilpapelaaja voi pelata vaikeammilla mailoilla.

Kysymys 9: Mikä on Americano-pelimuoto Padelissa?

Americano on pelimuoto, jossa on mukana 8 pelaajaa. Pelejä tulee 7 jokaista pelaajaa kohden ja pelipari vaihtuu jokaisen pelatun pelin jälkeen. Pelissä pelataan 32 pistettä ja jokainen pelattu pallo on pisteen arvoinen. Jokainen pelaaja syöttää kerralla 4 palloa, jonka jälkeen syöttäjä vaihtuu ja sama toistuu 2 kertaa. 32 pisteen ja 8 pelaajan Americano kestää n. 2 tuntia. Jos aikaa on käytettävissä vähemmän, voidaan pelata 24 pisteen Americano, jossa tyypillisesti jokainen syöttää kerralla 6 pistettä.

 

Kysymys 10: Minkä ikäisenä voi tulla lasten alkeiskurssille?

6-7 -vuotiaana sillä edellytyksellä, että pärjää ryhmässä mukana. Harjoitukset ovat lyhyitä ja leikinomaisia. Yläikäraja liikkuu 15-16 vuoden iässä, silloin pärjää hyvin jo aikuisten ryhmässä.
 

Kysymys 11: Yksityistunti vai ryhmätunti valmennuksessa?

Yksityistunnilla valmennus keskittyy yhteen valmennettavaan ja on tehokkaampaa. Ryhmätunnilla on mukana 3-4 valmennettavaa ja kaikkia pyritään huomioimaan tasapuolisesti.
 

Kysymys 12: Mistä saan padelpalloja ja onko sama pallo kuin tenniksessä?

Pallot ovat erilaisia. Padelpalloja saat klubilta ja hyvin varustetuista urheiluliikkeistä.

Kysymys 13: Onko lähellä suihkut, sauna ja ravintola?

Jos tulet ensin pelaamaan Pickalaan tennistä, padelia tai pickleballia – voit pelien jälkeen käydä Pickala Golfin hienoissa saunatiloissa peseytymässä. Laadukas ravintola Spoon löytyy saunatilojen vierestä. Matkaa tennisklubilta on n. 200 metriä.

Kysymys 14: Mihin pysäköin, kun tulen pelaamaan?

Tenniskentän vieressä on Pickala Tennikselle ja Padelille merkittyjä parkkipaikkoja 5 kpl. Muuten voit jättää autosi vapaalle parkkipaikalle maksutta. Osa parkkipaikoista on kiellettyjä – ne on merkitty erikseen liikennemerkeillä.

Kysymys 15: Mistä löytyy Padelin säännöt?

Padelin viralliset säännöt löytyvät täältä: https://www.padelfip.com/documentation/

Suomen padelliiton sivuilta löytyy tiivistetyt säännöt suomeksi osoitteesta https://padel.fi/materiaalipankki/

Kysymys 16: Haluan vuokrata pallotykin, miten toimin?

Kun haluat vuokrata pallotykin, ole yhteydessä Jariin tai Jukkaan. Pallotykki toimii paineettomilla palloilla, sekä tenniksessä ja padelissa.

Kysymys 17: Voiko Padelia pelata sateella tai heti sateen jälkeen?

Kevyt, lyhytaikainen sade ei haittaa. Kenttä saattaa olla hieman liukas sateen jäljiltä. Pidempiaikainen sade estää padelin pelaamisen.

bottom of page